Revamp for Bungalow @ Taman Maluri

How about refurbish an existing property sounds like?

This is a residence own by a large Malaysian Chinese Family that has decided to renovate this house in Taman Maluri Cheras and stay together under one roof. The whole concept for this home is a modern contemporary design for areas like Living, Dining & Kitchen. At the same time, they also requested some additional areas like an altar, library, a Bar Counter & a study area.

This large family wanted a spacious living room area to cater for at least 10 pax for a family gathering. Some existing walls have been demolished to accommodate such requirements while some are exposed concrete columns. We wanted the area to look clean and to add more storage area, we designed a built-in cabinet that can hide these columns with a double function of a TV & display cabinet.

For the Kitchen, we have designed a panel with a double function of a sliding door for the Kitchen & for the built-in display cabinet & wine chiller.
The Bar Counter was finished with a high-end laminate for all drawers & doors for both the Bar & back cabinet. The owner can stock all his favorite liquor and do not have to worry about storage problem. The countertop is also finished with a high-end solid surface material.

For the library, we add on a fixed tempered glass panel with sliding tempered glass on an aluminum frame with PVD coating in the Gold color finish. Inside we have designed a built-in display cabinets for books and artifacts with laminate finish doors, drawers & shelves.

The floor has been finished with new marbles and we incorporated some patterns to suit the modern contemporary concept.
Meanwhile, we also introduced some recessed ceiling with LED light strips to complete the ambience of the interior, making it looks bright for reading, or lightly dimmed when necessary.

For walls, it is finished with Dulux Interior Luxury Paint to complete the overall interior of the house. This proud homeowner must be very happy with RA Interior Design Consultant as they spent merely around RM200K to get this look.
Check out this designer’s profile @ https://ivaine18.wixsite.com/rusliantongportfolio

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top